Perfectionisme en hoge eisen


Als je een perfectionistisch karakter hebt, dan heb je vaak het idee dat je absoluut perfect moet zijn in alles wat je doet. Zo niet, dan ben je ontzettend tekortgeschoten. Ten koste van alles wil je voldoen aan je eigen hoge eisen en de (vermeende) hoge verwachtingen van anderen.

Hoog streefniveau


Jezelf vaak met anderen vergelijken, bang zijn door de mand te vallen als je één fout maakt of geen keuzes durven maken (want mogelijk is het niet de perfecte keuze). Als perfectionist ben je vooral gericht op het verbeteren van wat er nog niet goed genoeg gaat. Aan de ene kant en je blij met je hoge streefniveau: je bereikt er veel door. Maar aan anderzijds wil je af van de druk die je steeds voelt en de ontevredenheid die je vaak ervaart.

Psychologische coaching


Gelukkig kan het ook anders! Onze arbeids- en organisatiepsychologen leren je graag hoe jij jezelf kunt uitdagen en inspireren zonder dat je de lat te hoog legt voor jezelf. In de coaching krijg je handvatten om kritisch te kijken naar je eigen doelen, zodat je bewust keuzes kunt maken. Je ziet weer in wat echt belangrijk voor je is en wat bijzaken zijn. Daarvoor maken we gebruik van diverse methoden en technieken, zoals:

  • ACT
  • Cognitieve gedragstherapie/RET
  • Voice dialogue
  • CSR-methodiek voor stress- en veerkracht
  • Lichaamsgerichte coaching
  • Co-Active® Coaching
  • Mindfulness

Spreken met een specialist


Neem voor een intake of meer informatie contact met ons op.

Esmee Verhagen
Psycholoog NIP en Directeur Training & Coaching

Gerelateerde pagina’s

Psychologische coaching -
informatie voor werknemers


Psychologische coaching geeft je inzicht in de patronen die jou in de weg staan bij wat je wilt doen en bereiken.

Psychologische coaching -
informatie voor werkgevers


Psychologische coaching is erop gericht zowel de medewerker als de organisatie weer in beweging te krijgen.

Coaching bij burn-out -
informatie voor werknemers


Onze ervaren begeleiders helpen je lichamelijk en mentaal te herstellen van stressklachten, overspannenheid en burn-out.