Re-integratie long COVID - informatie voor (para)medische professionals


Bij Dijk & Van Emmerik begeleiden we mensen met long COVID-klachten die (nog) niet kunnen werken én mensen met long COVID klachten die weer (gedeeltelijk) aan het werk zijn. Als re-integratiebegeleiders en arbeidspsychologen kunnen we de klachten niet oplossen, maar door de opbouw in het werk goed te begeleiden en het ontwikkelen van effectieve copingvaardigheden kunnen we cliënten wel helpen zo optimaal en gezond mogelijk te re-integreren.

Hoe ziet re-integratie bij long COVID eruit?


Ieder mens en elke (werk)situatie is anders. Het vinden van de juiste energiebalans, is maatwerk. Onze aanpak is gebaseerd op effectieve methoden zoals Acceptance & Commitment Therapy(ACT),  lichaamsgerichte psychologie en vitaliteitscoaching. Het opbouwen van energie en belastbaarheid is bij long COVID-klachten belangrijk voor het herstel en vraagt meestal om het aanpassen van de leefstijl. Deze gedragsveranderingen zijn voor veel mensen lastig.

We horen regelmatig van onze cliënten dat stress en zorgen over de long COVID-klachten aan de orde van de dag zijn. Ze piekeren of ze niet te veel of juist te weinig doen. Stress en piekeren kunnen de klachten verergeren. In onze begeleiding leren ze omgaan met hun belemmeringen en de moeilijke gedachten en gevoelens die bij het herstel komen kijken.

Anderen zijn geneigd om klachten zo min mogelijk te willen voelen, door afleiding te zoeken of ze te negeren, privé en op het werk. Ook dit kan hun herstel belemmeren. We werken vanuit de lichaamsgerichte psychologie om te oefenen met het luisteren naar het lichaam. Ons lichaam is een belangrijke communicator. Het ervaren en onderzoeken van de klachten in plaats van hier de strijd mee aan te gaan, helpt.

Ervaren en onderzoeken


“Ons lichaam is een belangrijke communicator. Het ervaren en onderzoeken van de klachten in plaats van hier de strijd mee aan te gaan, helpt.”

Team Dijk & Van Emmerik Amsterdam

Spreken met een specialist


Wil je meer weten over onze (re-integratie)begeleiding bij long COVID? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op. 

Annemieke Dekker
Loopbaan- en re-integratiecoach

Gerelateerde pagina’s

Alles over de re-integratietrajecten
bij Dijk & Van Emmerik


Alle informatie over onze 1e en 2e spoor en UWV-trajecten: van de voordelen van externe begeleiding, de opbouw van de re-integratie tot tarieven.

Re-integratie long COVID -
informatie voor werknemers


Je energie leren managen en omgaan met de zorgen en belemmeringen in je herstel is niet eenvoudig. Onze re-integratiespecialisten helpen graag verder.

Re-integratie long COVID -
informatie voor werkgevers


Vanuit onze expertise in het begeleiden van mensen met fysieke, cognitieve en psychologische klachten helpen we je werknemer succesvol te re-integreren.