Vitaliteitscoaching - informatie voor werknemers


Soms lijkt in het werk de waan van de dag de overhand te nemen. Zeker als er minder collega’s beschikbaar zijn door ziekte of tekorten en het privé ook gewoon druk is. Bewegen, gezond koken en slaap schieten erbij in. Of misschien heb je andere gewoontes of werkwijzen die niet bijdragen aan een fit en plezierig (werk)leven. Gewoontes waar je wat aan zou willen doen. Een vitaliteitscoach helpt jou om blijvende stappen te zetten naar fijner, vitaler leven en werken.

Wat is vitaliteit precies en wat houdt de coaching in?


Vitaliteit gaat over levenskracht – ‘vita’ betekent leven. Met de coach bespreek je hoe jij in het leven staat. Bij vitaliteit hoort hoe het fysiek met je gaat (denk aan voeding en beweging), maar er zit ook een mentale, sociale en zingevende kant aan. Hoe ga je om met tegenslag, werk je prettig samen met je collega’s, neem je op tijd rust, hoe zinvol vind je je werk? Om je vitaliteit te versterken en je (nog) weerbaarder te maken kijk je met de coach naar die dingen waar je zelf invloed op hebt. En hoe je die kunt aanpakken.

Wat cliënten zeggen


“Ik vond dit traject erg waardevol en ga met meer energie naar mijn werk. Bedankt voor alle hulp en ik zal jullie zeker aanbevelen bij mijn collega’s.”

Danique Kamerman  Volgde vitaliteitscoaching bij Dijk & Van Emmerik

Opzet van de vitaliteitscoaching


De coaching bestaat uit drie onderdelen:

1. Intake

Tijdens de kennismaking breng je met de coach in kaart hoe het met je vitaliteit gaat. Je stelt haalbare doelen waar je direct mee aan de slag kunt.

2. Vitaliteitsscan

Via het invullen van de vitaliteitsscan, een (online) vragenlijst, krijg je meer inzicht in je vitaliteit op dit moment. De lijst neem je mee naar het vervolggesprek om met je coach een plan van aanpak te maken. Een plan zorgt ervoor dat je gericht aan de slag gaat met het thema dat voor jou het belangrijkst is.

3. Coachingsgesprekken

De gesprekken met je coach maken duidelijk welke zaken je energie geven en wat je energie kost. Zo weet je wat je kunt doen om je vitaliteit te versterken en begin je het ook al te ervaren! Natuurlijk beloven we geen gouden bergen, maar het is wel de bedoeling dat je de kwaliteit van je leven (en werk) verhoogt. Je wordt dus actiever, voelt je beter, hebt meer handvatten om aan je fysieke en mentale gezondheid te werken.

Spreken met een specialist


Interesse in deze coaching? Bel of mail ons voor een vrijblijvende intake. 

Esmee Verhagen
Psycholoog NIP en Directeur Training & Coaching