9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Vitaliteit

Workshop Vitaliteit

Waarom?     
Vitaliteit is een veelbesproken onderwerp waar op een bijna onafzienbare hoeveelheid manieren invulling aan valt te geven. Ambitieus als we zijn, dachten we er verstandig aan te doen om alle zienswijzen in één middag te behandelen zodat we meteen het kaf van het koren kunnen scheiden.

Hoe?           
Een actieve workshop waarin deelnemers worden geprikkeld om keuzes te maken om hun vitaliteit te versterken. Zij worden zich bewust van aspecten die invloed hebben op hun vitaliteit en van het nut van een goede balans tussen werk en privé-leven.

Voor de pauze gaan we in op zaken die vitaliteit beïnvloeden: gezondheid, voeding, leefstijl, je netwerk, je manier van denken. We laten zien welke tips wetenschappelijk verankerd zijn en welke je beter kunt overslaan.

Na de pauze behandelen we hoe je invulling geeft aan je lichamelijke en geestelijke vitaliteit: passies, plezier, werk. Je ondervindt aan den lijve wat vitaliteit inhoudt. Onze focus ligt op werk: hoe kun je je bevlogenheid verhogen?

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

  • Wat is de betekenis van werk? Wat levert werken je op?
  • Wat zijn energiegevers en energievreters en hoe ga je hiermee om?
  • Hoe vind je de juiste balans in werk en privé?
  • Welke rol speelt gezondheid? Hoe draagt je werk er toe bij dat je gezond blijft?
  • Bewustwording van keuzemogelijkheden: je hebt zelf de verantwoordelijkheid om keuzes te maken en beslissingen te nemen.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende werkvormen. Deelnemers doen zowel individueel opdrachten als in de groep. Men vult een testje in om de mate van vitaliteit te bepalen. Men discussieert, geeft elkaar feedback en waar mogelijk steun. Na de eerste bijeenkomst krijgt men een huiswerkopdracht mee voor de terugkombijeenkomst.

Wie?           
Werknemers die op zoek zijn naar de juiste balans tussen werk en privé of die behoefte hebben aan een ‘steuntje in de rug’ om hun bevlogenheid te behouden.

Duur?         
Een dagdeel. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een terugkombijeenkomst te houden om te evalueren hoe het geleerde in de praktijk is gebracht en wat het heeft opgeleverd.

Kosten?      
Als je bij ons in begeleiding bent zijn deze middagen voor jou gratis toegankelijk. Ook als je niet bij Dijk & Van Emmerik in begeleiding bent, ben je natuurlijk van harte welkom. De prijs van de workshop vind je hierVoor eventuele vragen kun je contact opnemen via info@dijkenvanemmerik.nl of 020 - 609 77 00.