ACT Training


Dijk & Van Emmerik biedt een training ACT. Maak in een kleine groep kennis met deze effectieve, confronterende, maar vooral ook speelse methode. Onder leiding van onze ACT-gecertificeerde trainers en ondersteund door de ACT Guide App.

Wat is ACT?


ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy. Deze methode leert je om op een zachtaardige manier om te gaan met alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken (bron: ACT Guide) Met ACT vergroot je je veerkracht en je psychologische flexibiliteit. Iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken in ons leven en in deze tijd.

Over de trainer


Esmee Verhagen is psycholoog, lichaamsgericht therapeut en ACT Master. Nadat zij jaren geleden persoonlijk de kracht van ACT ervoer, besloot ze dat zij niet alleen in haar persoonlijk leven, maar ook in haar werk als psycholoog wilde werken vanuit deze waardevolle methode. Sindsdien heeft zij vier ACT opleidingen gevolgd en er veel ervaring mee opgedaan in psychologische begeleiding, coaching en in (veerkracht)training.

Esmee over ACT:


“Met ACT wordt heel duidelijk wat echt belangrijk voor je is en dat je ook niet hoeft te wachten tot moeilijke gevoelens verdwijnen om daar iets mee te doen. Het helpt in het bewust maken van keuzes en daarnaar te handelen. Daarbij is ACT, net als lichaamsgericht werken, procesgericht waardoor ik met cliënten minder de inhoud hoef te bespreken. Cliënten zijn vaak al gewend ergens over te praten, maar ik zie het als mijn rol om meer dan een goed gesprek te bieden.”

“In het hier en nu ervaren wat belangrijk is, te vertragen, ruimte aan de pijn te bieden en te zien hoe iemand daar tegen vecht, geeft vaak al gelijk een ander perspectief en verandering. ACT heeft mijn werk waardevoller én leuker gemaakt en sluit aan bij één van mijn belangrijkste waarden in mijn werk – niet het fixen van het probleem of de klacht, maar de gehele mens zien in diens context. Dan kan coaching of begeleiding op de lange termijn versterken, ongeacht de inhoud van een tegenslag of probleem.”

Voor wie?


Worstel jij weleens met jezelf en met wat er in het leven voorbij komt: tegenslagen, verlies van gezondheid of geliefden, werkstress? Of heb je het gevoel je meer uit het leven kunt en wilt halen dan je nu doet? Dan is ACT er voor jou.

Volg onze ACT training!


Wil jij ervaren wat deze mooie benadering voor je kan doen? In deze training ga je onder begeleiding van Esmee Verhagen aan de slag, verrijkt en ondersteund door materiaal van ACT Guide App (de autoriteit in Nederland op gebied van ACT). Je leert omgaan met moeilijke gevoelens in je lijf, met lastige gedachten in je hoofd en je gaat op weg naar wat je vanuit je hart eigenlijk wilt.

Verfrissend


“Werken vanuit ACT heb ik als heel verfrissend ervaren. Het legt de vinger – vaak met veel humor – doeltreffend op de zere plek.”

Tom Deed een coachingstraject bij Dijk & Van Emmerik

Opzet training


Als je interesse hebt in deelname aan deze training, plannen we een kort intakegesprek waarin wij samen onderzoeken of dit een passende vorm voor je is. Als je deelneemt vragen we, naast deelname aan de sessies ook bereidheid en commitment om te oefenen en je voor elke sessie voor te bereiden.

  • De training bestaat uit zes sessies van twee uur op ons kantoor in Amsterdam. Het programma is onderverdeeld in de thema’s hoofd, lijf en hart. Sessies 1 en 2 gaan daarbij over het hoofd (controle, vermijding en defusie), sessies 3 en 4 over het lijf (bereidheid en mindfulness) en sessies 5 en 6 tot slot over het hart (zelfcompassie, waarden & commitment).
  • Voor en na iedere sessie ontvang je oefeningen en inzichtgevende filmpjes.
  • Iedere deelnemer krijgt het boek ‘Uit liefde voor jezelf’ van Gijs Jansen als fysiek naslagwerk, en als extra stimulans om alles uit de training te halen.

Resultaat ACT training


Na het volgen van deze training:

  • Heb je meer afstand tot lastige of strenge gedachten
  • Herken je het verschil tussen feitelijke pijn en de strijd die je ermee aangaat
  • Kun je contact maken met je verlangens en gevoelens
  • Maak je bewustere keuzes en stappen in relatie met jezelf en in je leven.

Tarief ACT training


Voor deze van zes sessies van twee uur hanteren we per deelnemer het onderstaande tarief, inclusief het boek en gebruik van de ACT Guide App (levenslang toegang). Ben je werkgever en geïnteresseerd in een groepstraining ACT? We bieden deze training ook op incompany aan. Hiervoor geldt een maatwerktarief.

Acceptance & Commitment Therapy (ACT) Training
Inclusief testen
€ 450 ,-

Ik weet genoeg en schrijf me in!


De geplande trainingen op basis van individuele inschrijving:

  1. ACT training (groep 1) van 25 januari t/m 7 maart 2024 (donderdagochtenden)
  2. ACT training (groep 2) van 14 mei t/m 18 juni (dinsdagen van 17 – 19 uur)
  3. ACT training (groep 3) van 12 september t/m 17 oktober (donderdagen van 10 – 12 uur)

ACT in individuele begeleiding


Bij Dijk & Van Emmerik werken we niet alleen met ACT in groepen maar uiteraard ook in individuele begeleiding. ACT helpt onze cliënten in re-integratietrajecten, stress- en veerkrachtcoaching, psychologische begeleiding en (loopbaan)coaching. Meerdere van onze psychologen zijn opgeleid door ACT Guide.

Spreken met een specialist


Wil je meer weten over de training of ben je geïnteresseerd in individuele begeleiding? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Esmee Verhagen
Psycholoog NIP en Directeur Training & Coaching