9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Loopbaanbegeleiding

Voor werknemers

Loopbaanbegeleiding kan in veel situaties uitkomst bieden. Wanneer je tegen je grenzen aanloopt, of juist als je uitdaging mist en je jezelf verder wilt ontwikkelen in je werk. Met de loopbaanbegeleiding van Dijk & Van Emmerik kom je in beweging: we stellen samen een persoonlijk ontwikkelplan op en je zet stappen waardoor jij weer optimaal functioneert.

Ik ben een werknemer

Voor werkgevers

Met loopbaanbegeleiding zorgen we ervoor dat jouw werknemers hun talenten en capaciteiten optimaal benutten. Gemotiveerd blijven levert niet alleen beter werk op voor je medewerker, maar ook voor jou als werkgever. Daarnaast kan loopbaanbegeleiding worden ingezet als onderdeel van outplacement en bij problemen, zoals werkstress of conflicten.

Ik ben een werkgever

Met loopbaanbegeleiding zorgen we ervoor dat werknemers hun talenten en capaciteiten optimaal benutten

Loopbaanbegeleiding voor werknemers

Loopbaanbegeleiding, ook wel loopbaancoaching genoemd, helpt je bij het beantwoorden van vragen over je werk en loopbaan. Het draait om begeleiding bij persoonlijke loopbaanvraagstukken, zoals het zetten van een volgende stap in je carrière, het beter omgaan met druk of het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Voor wie is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is voor werknemers die behoefte hebben aan loopbaanbezinning, reflectie en zelfonderzoek. Mensen die niet langer (helemaal) tevreden zijn met zichzelf of met hun werk raken vaak de motivatie kwijt voor datgene waar ze mee bezig zijn. Loopbaanbegeleiding biedt perspectief.

Loopbaanbegeleiding bij Dijk & Van Emmerik is nuttig wanneer je toe bent aan een volgende stap in je carrière, maar nog twijfelt over welke weg je precies in wilt slaan. Wanneer je de onderstaande vragen herkent, kan loopbaanbegeleiding een juiste zet voor jou zijn.

  • ‘Welke kant wil ik op in mijn leven en werk?’
  • ‘Bereik ik wel het maximale?’
  • ‘Welke vaardigheden wil en kan ik kwijt in mijn werk?’
  • ‘Nu ik mijn eigen vak niet meer kan uitvoeren, wat kan ik dan wel?’
  • ‘Ben ik eventueel geschikt voor ander werk?’ En: ‘Zijn er binnen mijn organisatie nog meer functies die bij me zouden passen?’

In een kort coachingsprogramma dat ik met Dijk & Van Emmerik heb gehad, was elke sessie erg goed. Er werd met aandacht naar mij geluisterd, goed gespiegeld en er werden prima suggesties gedaan over te ondernemen stappen. De coach was betrokken en helder, de gesprekken waren open en relevant. De sessies gaven mij inspiratie en ook meer zekerheid. - Guido van Breda

  Meer ervaringen van cliënten

Loopbaanbegeleiding bij Dijk & Van Emmerik

De duur en het karakter van een loopbaanbegeleidingstraject kan variëren. Bij Dijk & Van Emmerik bieden we namelijk altijd maatwerktrajecten aan, die helemaal zijn ingericht op jouw situatie en behoeftes. Goed om te weten: al onze coaches zijn arbeids- of organisatiepsycholoog; ze kunnen hun coachees helpen met diepere inzichten en persoonlijke vaardigheden als een traject hierom vraagt.

Hoe ziet het traject eruit?

We voeren minimaal drie gesprekken en het traject heeft een maximale duur van een jaar (al komt zo’n lang traject heel weinig voor). We beginnen de loopbaanbegeleiding met het in kaart brengen van je persoonlijke interesses, vaardigheden en motivatie. Wanneer we dit allemaal helder hebben, gaan we aan de slag met het maken van realistische plannen en het zetten van stappen.

In de loopbaanbegeleiding leer je doelen stellen én hoe je ze ook daadwerkelijk kunt behalen. Dit doen we door middel van gesprekken en tests. Na het traject kan vrijwel iedere deelnemer met hernieuwde energie weer aan de slag. Soms in de eigen organisatie, soms daarbuiten of als zelfstandig ondernemer.

De begeleiding bood mij alle benodigde tools vanuit mijn vastlopen. Vanaf de intake een luisterend oor, volgend in tips en advies op mijn hulpvragen, bracht het mezelf terug in mijn persoonlijke kracht – Anita Willemse

Meer ervaringen van cliënten

Loopbaanbegeleiding informatie voor werkgevers

Binnen iedere organisatie liggen kansen om de match tussen werkgever en werknemer te verbeteren. Ook wanneer de medewerker helemaal op zijn of haar plek lijkt te zitten is het soms verstandig om eens kritisch te kijken of dit ook echt zo is. Een beter gemotiveerde werknemer zorgt namelijk voor betere output en een optimale samenwerking.

Voordelen loopbaanbegeleiding voor werkgevers

Bij loopbaanbegeleiding staat de werknemer centraal. Maar ook de werkgever kan veel baat hebben bij het aanbieden van loopbaanbegeleiding aan medewerkers. We benoemen de belangrijkste voordelen:

  • Gemotiveerde en betrokken werknemers presteren bovengemiddeld.
  • Werknemers krijgen beter inzicht in hun kwaliteiten en leren hun talenten nog beter in te zetten voor de organisatie. Ook krijg je als werkgever beter inzicht in de toegevoegde waarde van je medewerkers.
  • De tevredenheid van de werknemer stijgt, zelfs als er niet direct concreet iets verandert. Medewerkers voelen zich namelijk gehoord en gesteund en ontwikkelen nieuwe manieren om met uitdagingen om te gaan.
  • Je krijgt inzicht in wat medewerkers tegenhoudt in hun ontwikkeling en hoe je ze daarbij kunt ondersteunen.
  • Werknemers worden pro-actiever en trekken sneller aan de bel wanneer ze tegen iets aanlopen op of rond het werk. Op die manier kun je meedenken en houd je talent binnen boord.

De kosten van loopbaanbegeleiding

Kijk voor de actuele tarieven voor loopbaanbegeleiding op de pagina tarieven.

Veelgestelde vragen over loopbaanbegeleiding

Bieden jullie ook loopbaanbegeleiding aan voor groepen?

We bieden loopbaanbegeleiding aan op individuele en op groepsbasis. De training Expeditie Loopbaan is bijvoorbeeld ontwikkeld voor een groep werknemers van verschillende organisaties. Deze training geeft inzicht in alle persoonlijke interesses en mogelijkheden, maar met de energie van een groep gelijkgestemden.

Wat maakt loopbaancoaching verschillend van andere coaching?

Loopbaancoaching of -begeleiding verschilt van andere coaching in dat het specifiek gericht is op loopbaanontwikkeling. Het draait dus echt om vraagstukken over je loopbaan en niet om vragen rond bijvoorbeeld persoonlijke effectiviteit.

Heeft loopbaancoaching wel zin nu ik midden in een burn-out zit?

Wanneer je een burn-out hebt, is het uiteraard eerst van belang om lichamelijk en mentaal beter te worden. Als dat gelukt is, ben je nog niet hersteld van je burn-out, maar het is wel goed om al voorzichtig weer wat werkzaamheden op te pakken. Samen met een loopbaanbegeleider kun je kijken of dat in je huidige organisatie of functie is of dat het misschien wel beter is om iets heel anders te gaan doen. Bekijk onze pagina over burn-out voor meer informatie over dit onderwerp.

Heeft loopbaanbegeleiding nog wel nut, nu ik al wat ouder ben?

Jazeker, ook als je al wat langer actief bent op de arbeidsmarkt en al jaren in dezelfde branche werkt, is het goed af en toe kritisch naar je loopbaan te kijken. En ook na je vijftigste en je zestigste kun je nog prima een carrièreswitch maken. Uiteraard word je als vijftigplusser met andere uitdagingen geconfronteerd dan de gemiddelde dertiger. Maar bij Dijk & Van Emmerik helpen we je graag om de kansen voor jou te ontdekken, ook op latere leeftijd.

In crisistijd is het hebben van werk een luxe, je moet aannemen wat voorhanden is, toch?

Voor deze vraag geldt: ja en nee. Als je noodgedwongen werk moet aanpakken dat niet bij je past, kan het helpen om te onderzoeken wat wel zou passen en hoe je daar kunt komen. Heel lang werken in een baan die te moeilijk of te gemakkelijk is, of die niet aansluit bij wat jij belangrijk vindt, kan uitputtend zijn en zelfs slecht voor je gezondheid.

Hebben jullie ook een netwerk?

Jazeker, we zetten indien gewenst ons netwerk in om een baan te vinden die bij jou past. Bijvoorbeeld in de vorm van werkervaringsstages. Daarnaast leren we je hoe je zelf je netwerk op of uit kunt bouwen. Lees alvast onze netwerktips.

Meer weten?

Neem voor meer informatie en vragen over onze trainingen, coaching en methodes contact met ons op via 020 609 7700 of stuur een e-mail naar receptie@dijkenvanemmerik.nl.