Loopbaanbegeleiding

Waarom?

Als het werk ‘niet meer is wat het geweest is’ kan dat weleens heel positief zijn. Je zit aan je plafond, waardoor je uitdaging mist en hunkert naar meer ontwikkelingsmogelijkheden. Het gevaar is dat je de motivatie voor het werk kwijtraakt waardoor je vastloopt. Loopbaanbegeleiding draait om begeleiding bij persoonlijke loopbaanvraagstukken, zoals het zetten van een volgende stap in de carrière en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Er wordt opnieuw koers gezet door het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP): doelen, richtlijnen en plan van aanpak. De werknemer komt weer in beweging.

Hoe?

Nadat de persoonlijke interesses, vaardigheden en motivaties in kaart gebracht zijn, leert men realistische plannen te maken en doelen te stellen én ze ook daadwerkelijk te bereiken. Vrijwel altijd kan de werknemer daarna met hernieuwde energie weer aan de slag- soms in de eigen organisatie en soms daar buiten. Soms zelfs als zelfstandig ondernemer.

Wie?

Loopbaanbegeleiding is voornamelijk nuttig door hen die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière, maar nog twijfelen welke weg in te slaan. Werknemers die niet langer tevreden zijn met zichzelf en/of hun werk en antwoord zoeken op vragen als:

  • Fundamentele zijnsvraag: ‘Welke kant wil ik op in mijn leven?’, ‘Welke betekenis heeft werk in mijn leven?’
  • Vraag naar zelfbeeld: ‘Heb ik wel het maximale bereikt?’, ‘Ben ik eventueel geschikt voor ander werk?’
  • Vraag naar ontplooiing: ‘Wat kan ik nog meer bereiken?’, ‘Welke vaardigheden wil en kan ik kwijt in werk?’
  • Vraag met betrekking tot een gedwongen wisseling van baan: ‘Nu ik mijn eigen werk niet meer kan uitvoeren, wat kan ik dan wel?’

Wanneer?

Voor werknemers die behoefte hebben aan loopbaanbezinning, reflectie en zelfonderzoek. Mensen die niet langer (helemaal) tevreden zijn met zichzelf en/of met hun werk raken vaak de motivatie kwijt voor datgene waar ze mee bezig zijn. Loopbaanbegeleiding biedt perspectief.

Duur?

Duur en karakter van de loopbaanbegeleiding variëren. Minimaal 5 gesprekken met een maximale duur van 1 jaar. Loopbaanbegeleiding kan op individuele en op groepsgewijze basis. De training Expeditie Loopbaan neemt een groep werknemers van verschillende organisaties mee op expeditie en geeft inzicht in alle persoonlijke interesses en mogelijkheden.

Kosten?

De individuele begeleiding kost € 140,- per uur.

Info?

Neem voor meer informatie en vragen over onze trainingen, coaching en methodes contact met ons op via 020 609 7700, stuur een e-mail naar info@dijkenvanemmerik.nl of vul het contactformulier in.