Bianca van Overmeeren

Ecopyscholoog, loopbaan- en re-integratiecoach


Mijn naam is Bianca van Overmeeren en ik ben ecopsycholoog. Binnen ons team houd ik me bezig met assessment centers, loopbaancoaching, trainingen en re-integratietrajecten. In een wereld die steeds sneller lijkt te draaien, kun je druk en onrust ervaren. Dit leidt steeds vaker tot een hoge werkdruk, burn-out, eenzaamheid, somberheid en een gebrek aan zingeving.

Ecopsychologie


Mijn drijfveer is om bij te dragen aan het welzijn van mens, organisatie én natuur. In mijn begeleiding gebruik ik tools en kaders uit de ecopsychologie. De ecopsychologie stelt dat het welzijn van de mens onlosmakelijk verbonden is met het welzijn van de wereld als geheel. Zonder gezonde mensen kunnen er geen gezonde organisaties en samenleving bestaan. En zonder een gezonde natuur kunnen mensen niet gezond zijn.

Innerlijke natuur


Met natuur bedoel ik niet alleen de externe natuur zoals bomen, planten en dieren, maar ook onze innerlijke natuur zoals ons lichaam, onze emoties en intuïtie. Het opnieuw leren luisteren naar de natuur kan tot diepgaande inzichten en hernieuwde energie leiden. Dit bevordert niet alleen zelfzorg, maar ook de zorg voor anderen en de natuur.

Meaning of life


‘’I don’t believe people are looking for the meaning of life as much as they are looking for the experience of being alive.’’

Joseph Campbell Literatuurwetenschapper

Persoonlijke energie en inspiratie


Het zal geen verrassing zijn dat ik zelf ook van de natuur houd. Ik geniet van de stilte en de sereniteit tijdens wandelingen door het bos. Ik krijg ook veel energie van dwalen door Amsterdam, met zijn onverwachte, unieke plekken en inspirerende musea.

Zoals Joseph Campbell zegt: ‘‘I don’t believe people are looking for the meaning of life as much as they are looking for the experience of being alive.’’

Ben je benieuwd naar hoe ecopsychologie kan bijdragen aan een gezonde welzijn? Neem dan gerust contact met mij op.