Flores van Emmerik

Psycholoog NIP & directeur


Ik vind het fijn als mensen het werk vinden dat zij willen hebben. Of hun werk beter doen doordat ze mentaal sterker zijn geworden. En werkgevers maak ik graag blij door ze een helder advies te geven over een persoon (assessment center) of afdeling.

Op een regenachtige ochtend…


In 1990 studeerde ik af als arbeids- en organisatiepsycholoog. Toen al was ik geïnteresseerd in de menselijke invalshoek bij allerlei organisatorische vraagstukken. De eerste vijf jaar van mijn loopbaan was ik een uitgesproken jobhopper. Van universiteit naar de televisie, van ziekenhuis naar adviesbureau. In 1995, op een extreem regenachtige ochtend, richtte ik met Henk Dijk, mijn toenmalig zakenpartner, Dijk & Van Emmerik op. Onze organisatie draaide toen om outplacement en selectieonderzoek, inmiddels is het aanbod veel ruimer.

Psychologie praktisch toegepast


Bij het begeleiden van mensen vind ik het belangrijk mensen zelf na te laten denken over praktische oplossingen voor soms ingewikkelde psychologische problemen. Maar als ik ergens verstand van heb, geef ik natuurlijk wel mijn mening. Ik heb veel kennis over verschillende methodes en wordt zelf gedreven door nieuwsgierigheid en aandacht. Als je vastzit in je werk, kan professionele hulp, gebaseerd op psychologie, je helpen om sneller je potentieel waar te maken.

Mijn allereerste vakantiebaan

En een organisatie rendeert beter als de juiste mensen in dienst zijn, die bovendien het beste uit zichzelf halen. In mijn allereerste vakantiebaan had ik een leidinggevende die zijn persoonlijke ongeluk (wat op zich aanzienlijk was), botvierde op zijn personeel, dat daardoor collectief verkrampte. En omdat dit in de horeca speelde, had dit tot gevolg dat de klanten wegbleven. Ik denk er nog regelmatig aan terug, want voor zulke situaties lever ik nu met mijn team oplossingen.

Passie voor mens en werk


“Waarom mensen werken en hoe dat eigenlijk moet.”

Flores van Emmerik Directeur en arbeids- en organisatiepsycholoog

En verder...


Behalve met de dagelijkse leiding van Dijk & Van Emmerik, houd ik me bezig met executive assessments en coaching. Daarnaast ben ik sparringpartner voor directies en MT’s en word ik soms gevraagd als spreker/dagvoorzitter voor werkconferenties en seminars op het gebied van psychologie en loopbaan.

Kan ik jouw organisatie ergens mee helpen? Neem dan contact met me op!