Re-integratie in groepen


Dijk & Van Emmerik biedt in samenwerking met diverse experts op werk- en re-integratiegebied een training voor medewerkers die in (langdurig) verzuim zijn: het trainingsprogramma Re-Start ‘Perspectief op werk!’. Met deze training bevorderen we een effectieve herstart op de arbeidsmarkt. Het is een uniek programma voor medewerkers die, na een periode van afwezig zijn, de draad weer oppakken om aan het werk te kunnen. Bij hun eigen werkgever, of buiten de organisatie.

De voordelen van groepsre-integratie


De re-integratie in het Re-Start-programma wordt professioneel begeleid in groepen, waardoor medewerkers vaak sneller mogelijkheden zien om weer aan de slag te gaan. De ervaring leert dat deelnemers korter verzuimen, enthousiaster weer aan het werk gaan en duurzamer herstellen. In een groep is er veel herkenning en erkenning voor de gemeenschappelijke situatie waarin mensen zich bevinden. Langdurig uitvallen van je werk is een life-event en in het omgaan daarmee kun je wel wat steun en vertrouwen gebruiken.

Multidisciplinair team van trainers


Het team van trainers is multidisciplinair samengesteld; zo verenigen we de laatste inzichten uit de psychologie met die over re-integratie en loopbaanbegeleiding. Het team van senior trainers bestaat uit (arbeids)psychologen, arbeidsdeskundigen en verzuimadviseurs. Zij hebben in hun werk ervaren dat er bepaalde mythes bestaan rondom re-integratie zoals ‘ik moet helemaal klachtenvrij zijn voordat ik weer kan werken’ of ‘re-integratie begint pas als ik mijn eigen taken weer oppak’. Deze mythes werken belemmerend en komen daarom in de training uitgebreid aan bod.

Wat cliënten zeggen


“Je leert ook al heel veel van elkaars stappen.”

Deelnemer Trainingsprogramma Re-Start ‘Perspectief op werk!’ in 2022

Meer ervaringen van onze deelnemers

Hoe ziet de training eruit?


De training bestaat uit vier fasen:

Oranje met roze bulletpoint cijfer 1

Intake


Het programma start met een persoonlijke intake. Indien gewenst bieden we een check of het dossier van de medewerker op dat moment voldoet aan de eisen vanuit de Wet verbetering poortwachter, oftewel ‘poortwachterproof’ is.

Blijkt uit de intake dat de training een goede match is met de medewerker, dan starten we met tien wekelijkse bijeenkomsten van twee uur.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 2

Trainingsbijeenkomsten


De bijeenkomsten vinden plaats op een vaste plek en tijd door vaste begeleiders. De training heeft drie bouwstenen: herstellen, re-integreren en loopbaan. Daarbinnen gaan we in op thema’s als het versterken van zelfinzicht, psychologische flexibiliteit in het omgaan met klachten, gedachten en gevoelens, vitaliteit en gezonde keuzes maken, veerkracht en een re-integratie plan met loopbaanonderzoek.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 3

Coachingsgesprek


Na de trainingssessies volgt een individueel coachingsgesprek om de training te evalueren. Ook bespreken coach en deelnemer(s) hoe ze kunnen borgen wat ze geleerd hebben en wat de vervolgstappen zijn in hun re-integratie.

Oranje met roze bulletpoint cijfer 4

Terugkoppeling


De training eindigt met schriftelijke reflectie van de deelnemer en schriftelijke terugkoppeling aan de leidinggevende met advies van de trainer.

Voor wie is het programma Re-Start geschikt?


De training is er voor medewerkers die recent of al wat langer geleden uitgevallen zijn. Met name medewerkers die niet, of niet volledig aan het werk zijn en voor wie het belangrijk is steun en vertrouwen in een groepscontext te bieden om effectief te re-integreren. De training wordt gegeven in plaats van, of in aanvulling op individuele begeleiding.

Wat levert deze training op?


De training heeft verschillende voordelen voor zowel jou als werkgever als voor de medewerkers die deelnemen.

Voordelen voor werkgevers


 • Je geeft invulling aan je re-integratieverplichtingen
 • Je geeft hiermee invulling aan goed werkgeverschap
 • Gemotiveerde medewerkers
 • Er zijn minder begeleidingsuren nodig door de leidinggevenden

Voordelen voor medewerkers


 • Je ontvangt goede adviezen en informatie over re-integratie
 • Je ontwikkelt een nieuw netwerk binnen je eigen organisatie
 • Meer zicht op je eigen kunnen en kwaliteiten
 • Weer meer onderdeel van de organisatie zijn
 • Een ondersteunende en waardevolle ervaring

Meer invloed


“Door ‘Re-start’ te volgen heb ik meer invloed gekregen op mijn eigen re- integratie.”

Deelnemer Re-Start ‘Perspectief op werk!’ in 2023

Meer ervaringen van onze deelnemers

Onze coaches en trainers


De trainers en coaches van Re-Start zijn:

 • Senior professionals in loopbaan en re-integratie
 • Zeer goed thuis in de wereld van re-integratie (wetgeving, stappen, perspectief)
 • Overtuigd van de positieve kracht van mensen
 • Zich bewust van wat leidinggevenden en medewerkers in re-integratie meemaken
 • Coachend in de begeleiding, zowel individueel als voor de groep
 • Oplossingsgericht

Tarief trainingsprogramma Re-Start


De groepsgrootte in dit programma is vier tot twaalf deelnemers. De kosten voor de training, inclusief intake, de tien trainingssessies van twee uur, een eindevaluatie met de deelnemer en schriftelijke terugkoppeling naar de leidinggevende vind je hieronder. Dit tarief is per deelnemer en exclusief btw.

Re-integratie
in groepen
Inclusief testen
€ 1825 ,-
Offerte aanvragen

In aanvulling op deze training


Bij Dijk & Van Emmerik werken we niet alleen met groepen, maar bieden we ook diverse mogelijkheden voor individuele begeleiding in loopbaan en re-integratie. Daarnaast geven onze adviseurs op dit thema trainingen voor leidinggevenden. Mogelijke aanvullingen op de training Re-Start zijn:

 • Re-integratie in individuele begeleiding
  Als aanvulling op de training is individuele coaching mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van een uitgebreid loopbaanonderzoek en netwerk- en sollicitatiecoaching tijdens een tweede spoor-traject.
 • Training voor leidinggevenden
  Opdrachtgevers maken regelmatig de combinatie van een re-integratietraining van medewerkers en de training ‘Vitaliteit versterken en omgaan met verzuim’ voor leidinggevenden.

Spreken met een specialist


Heb je interesse in, of vragen over deze training? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Esmee Verhagen
Psycholoog NIP en Directeur Training & Coaching

Gerelateerde pagina’s

Re-integratie - informatie voor werkgevers


We helpen je om al je re-integratie-verplichtingen na te komen en je werknemers succesvol te laten re-integreren.

Re-integratie - informatie voor werknemers


Onze ervaren coaches bieden persoonlijke begeleiding. Alles is erop gericht om jou weer succesvol aan het werk te helpen.

Re-integratie bij burn-out - informatie voor werkgevers


We ondersteunen jou en helpen we je medewerkers met burn-out herstellen en terugkeren naar werk.