Wachttijdoverbrugging ggz - informatie voor werknemers


Met wachttijdoverbrugging ondersteunen we medewerkers die op de wachtlijst staan voor (gespecialiseerde) behandeling in de ggz. Het duurt op dit moment in de ggz helaas maanden voor je intake plaatsvindt en nog langer voor de behandeling ook daadwerkelijk start. Onze psychologen bieden je in de tussentijd begeleiding die ervoor zorgt dat je invloed en regie houdt over je psychische herstel. Zo sta je er niet alleen voor.

Waarom wachttijdoverbrugging ggz?


Lang wachten vergroot gevoelens van machteloosheid en kan daarmee je psychische klachten verergeren. Door psychologische begeleiding tijdens de wachtperiode hou je hoop en regie over je herstelproces. Ben je door je klachten uitgevallen op je werk? Wanneer je belastbaarheid het toelaat, hebben we ook de kennis en ervaring in huis om je te helpen re-integreren. Het komt regelmatig voor dat de begeleiding door onze psychologen voldoende blijkt om iemand weer op weg te helpen. In dat geval is het niet meer nodig behandeld te worden in de ggz.

Onze reactie op de wachttijden in de ggz


“Lang wachten vergroot gevoelens van machteloosheid en kan daarmee je psychische klachten verergeren. Daarom hebben we wachttijdoverbrugging ontwikkeld.”

Team Dijk & Van Emmerik Amsterdam

Onze psychologen NIP


Alle psychologen van Dijk & Van Emmerik zijn arbeids- en organisatiepsycholoog en NIP-geregistreerd. We werken daarnaast als bureau onder de kwaliteitsstandaarden van CEREO, NOLOC en OVAL. In ons werk richten we ons niet alleen op je klachten, maar juist ook op je kwaliteiten en mogelijkheden. Het doet ons goed om je te kunnen helpen je werk en leven in te richten op een manier waar jij je weer goed bij voelt.

Hoe ziet een traject wachttijdoverbrugging eruit?


We maken op basis van een telefoongesprek en intake een inschatting welke psycholoog uit ons team jou het beste kan helpen. Deze stelt na de intake voor jou een traject op maat samen. Daarbij maken we gebruik van onder meer de volgende bewezen methoden: 

  • Co-Active® Coaching
  • Mindfulness
  • Cognitieve gedragstherapie/RET

Wat is het verschil tussen onze begeleiding en ggz-behandeling?


De trajecten van Dijk & Van Emmerik worden vergoed door werkgevers, niet door de zorgverzekeraar zoals in de ggz gebeurt. Onze psychologen stellen dan ook geen diagnose en bieden psychologische begeleiding aan, geen behandeling. Deze begeleiding biedt je als medewerker effectieve ondersteuning die rust brengt. Samen stabiliseren en verminderen we je klachten in voorbereiding op je behandeling in de ggz.

Spreken met een specialist


Wil je weten of wachttijdoverbrugging iets voor jou is? Neem gerust even contact met ons op.

Esmee Verhagen
Psycholoog NIP en Directeur Training & Coaching

Gerelateerde pagina’s

Wachttijdoverbrugging ggz -
informatie voor werkgevers


Wanneer een medewerker kampt met psychische klachten en hierdoor dreigt uit te vallen of al uitgevallen is, is het belangrijk snel de juiste hulp te krijgen. Zo houd je samen de regie over het herstel.

Angst en onzekerheid op het werk -
informatie voor werknemers


Af en toe onzeker zijn op je werk is heel normaal en menselijk. Maar als spanningen en twijfel op de voorgrond staan, dan kan dat je erg beperken in je functioneren. In dit coachingstraject krijg je geleidelijk meer vertrouwen in jezelf.

Psychologische coaching -
informatie voor werknemers


Merk je dat je vastloopt in je werk en je leven, of dat bepaalde gevoelens je belemmeren? Of wil je dingen anders aanpakken, maar weet je niet goed hoe? Leer moeilijke situaties op een ontspannen manier aan te gaan.