Onzekerheid op het werk


Af en toe onzeker zijn op je werk is heel normaal en menselijk. Maar als spanningen en twijfel op de voorgrond staan, dan kan dat je heel erg beperken in je functioneren. Het kan ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je vastzit en dat je je niet meer vrij voelt om dat te doen wat belangrijk of nodig is.

Vermijding en controlegedrag


Soms kan onzekerheid ertoe leiden dat je lastige situaties uit de weg gaat of ze zó uitgebreid voorbereidt dat je zeker weet dat er niks mis kan gaan. Deze manier van omgaan met je onzekerheden en angsten is heel begrijpelijk, maar werkt de spanningen ook weer in de hand. Je voelt je daardoor steeds kwetsbaarder.

Situaties die onzekerheid oproepen


Wat voor iemand lastige situaties zijn, is heel persoonlijk. Het kan bijvoorbeeld gaan over zelfstandig grote beslissingen nemen, zeker zijn over je werk, nee zeggen, opkomen voor jezelf, je mening geven, je profileren of spreken in het openbaar. Bij al deze situaties speelt onzekerheid over je eigen kunnen of over de reacties van anderen een rol. Je bent bang om fouten te maken (faalangst) en je geeft jezelf snel op de kop. Vaak resulteert dit in weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld.

Psychologische begeleiding bij Dijk & Van Emmerik


Tijdens de psychologische coaching onderzoeken we samen hoe jij moeilijke situaties op een ontspannen manier aan kunt gaan. Je leert je bewust te zijn van je kwaliteiten en je leert adequater om te gaan met je twijfels en gevoeligheden. Ook lichaamsgerichte oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je letterlijk steviger in je schoenen komt te staan. In het coachingstraject neemt je veerkracht toe en krijg je geleidelijk aan meer vertrouwen in jezelf.

Spreken met een specialist


Ben je benieuwd of onze psychologische begeleiding wat voor jou kan zijn? Of wil je graag een intakegesprek plannen?

Esmee Verhagen
Psycholoog NIP en Directeur Training & Coaching

Gerelateerde pagina’s

Psychologische coaching - informatie voor werknemers


Psychologische coaching geeft je inzicht in de patronen die jou in de weg staan bij wat je wilt doen en bereiken.

Psychologische coaching - informatie voor werkgevers


Psychologische coaching is erop gericht zowel de medewerker als de organisatie weer in beweging te krijgen.

Acceptance & Commitment Therapy (ACT)


Een effectieve, leuke coachingsvorm die je met minder vermijding en controle leert omgaan met lastige situaties en gevoelens.

Lichaamsgerichte coaching


In deze coaching staat niet het ‘praten over’ centraal, maar het voelen van wat er in je lichaam gebeurt. En dat kan heel veel verschil maken.

Perfectionisme & hoge eisen


Onze arbeids- en organisatiepsychologen leren je graag hoe jij jezelf kunt uitdagen en inspireren zonder dat je de lat te hoog legt voor jezelf.

Assertiviteitscoaching


Beter voor jezelf opkomen? Verhoog je zelfvertrouwen, communiceer effectiever en sta sterker door onze assertiviteitscoaching.