9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Selectie-assessment

Informatie voor werkgevers

Een selectie-assessment is erop gericht om het talent, de vaardigheden en de persoonlijkheid van je sollicitanten te ontdekken. Dijk & Van Emmerik neemt al meer dan 27 jaar assessments af bij werknemers in verschillende functies. We geven je een duidelijk en objectief inzicht in de kwaliteiten van je kandidaat.

 • Competentieassessment

  Je wilt inzicht in de competenties van je kandidaten voor een bepaalde functie.

  Kosten assessment:

  € 1.490,-

  Direct aanvragen

 • Assessment Center

  Je wilt een breed inzicht in de talenten van je sollicitanten, voor de invulling van uitdagende functies.

  Kosten assessment:

  € 1.795,-

  Direct aanvragen

  Assessment Center

 • Executive assessment

  Je wilt een uitgebreid inzicht in de vaardigheden van kandidaten voor bestuurlijke functies.

  Kosten assessment:

  € 2.310,-

  Direct aanvragen

  Over Executive assessment

Inhoud van het selectie-assessment

Het selectie-assessment vindt vaak plaats op ons assessmentbureau in Amsterdam, maar kan ook deels of volledig online. Het afnemen van het assessment neemt vaak een gehele werkdag in beslag. Het programma bestaat uit onder andere de volgende onderdelen:

 • Minimaal twee gespreksimulaties
 • Een schriftelijke opdracht
 • Een uitgebreid interview
 • Verschillende intelligentietests
 • Diverse persoonlijkheidsvragenlijsten
 • Allerlei interessetests

De terugkoppeling

Onze specialisten beginnen direct na het assessment met de analyse en de rapportage. Je ontvangt binnen een week na de afname een rapport met de gemeten inzichten en een gedegen advies. Wanneer je een selectieronde of een spoedassessment bij ons afneemt, dan leveren we de resultaten binnen één dag.

Selectie-assessment voor zzp’ers

Zet je weleens zzp’ers in als flexkracht of ben je van plan dit te gaan doen? Bij Dijk & Van Emmerik is het mogelijk om een selectie-assessment op te stellen voor zzp’ers. In dit assessment brengen we het afbreukrisico in kaart en leggen we je kandidaat langs de meetlat. Deze test is zowel voor jou als werkgever, als voor de freelancer van grote waarde. De verwachtingen worden namelijk voor beide kanten duidelijk, wat de samenwerkingsrelatie versterkt. Ook krijgen zzp’ers waardevolle feedback die bijdraagt aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Maatwerk assessment

Elk assessment dat we afnemen, is op maat gemaakt. Nadat je een assessment hebt aangevraagd, plannen we een intake in. Tijdens dit gesprek willen we een volledig beeld krijgen van jouw bedrijf, de beoogde functie en het profiel dat hierbij hoort. Daarnaast bespreken we samen met jou de mogelijkheden, zoals een assessment op zaterdag of een eindbeoordeling op dezelfde dag.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je meer informatie over een van onze assessments? Neem dan gerust contact met ons op via 020 609 7700 of vul het contactformulier in. We staan je graag te woord.