9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Omgaan met long COVID (langdurige klachten na corona)

Sommige mensen hebben na een coronabesmetting last van long COVID-klachten. Vermoeidheid en koorts bij inspanning, spierpijn, hoofdpijn en druk op de borst zijn veelvoorkomende symptomen bij long COVID. In sommige gevallen zijn de klachten zo erg, dat het je zelfs kan belemmeren om weer (volledig) aan het werk te gaan. Herken je dit? Dan helpen we je bij Dijk & Van Emmerik graag verder met een re-integratieprogramma op maat. We begeleiden dagelijks mensen met fysieke en cognitieve klachten, en zijn specialist in de psychologie die bij je herstel komt kijken.

Effect long COVID op de mentale en emotionele balans

Wanneer je na een COVID-besmetting nog lange tijd last hebt van fysieke klachten en beperkingen in je (sociale) activiteiten, is de kans groot dat dit ook mentaal en emotioneel effect op je heeft. Het is vaak lastig te accepteren dat je last hebt van vermoeidheid, druk op de borst of je stem. Het liefst wil je natuurlijk graag alles weer kunnen doen. Je wilt niet steeds de prijs betalen van het leveren van (te veel) inspanning. Frustratie, onmacht, verdriet of boosheid zijn dan normale emoties. Zeker wanneer het voor je omgeving niet altijd duidelijk is waar je precies last van hebt.

Bij Dijk & Van Emmerik horen we van onze cliënten dat stress en zorgen over de klachten aan de orde van de dag zijn. Zo piekeren ze bijvoorbeeld veel of ze niet te veel of juist te weinig doen. En dit piekeren kan de long COVID-klachten juist weer verergeren. In onze begeleiding leer je omgaan met je eigen belemmeringen en de gedachten en gevoelens die bij re-integratie komen kijken. Hoe zou het zijn als je meer ontspannen met je situatie om kunt gaan, zodat je je écht kunt richten op het volledig herstellen?

Begeleiding bij long COVID

We begeleiden zowel mensen met long COVID-klachten die (nog) niet kunnen werken als mensen die weer (gedeeltelijk) aan het werk zijn. Elke persoon en (werk)situatie is anders en onze benadering is daarom persoonlijk. We hebben alle aandacht voor jouw vragen, wensen, waarden en overtuigingen.

Een traject bestaat meestal uit de volgende stappen:

  • Intake en kennismaking (vrijblijvend)
  • Coachingssessies van een uur (of korter als je energieniveau een uur niet toelaat). Deze sessies kunnen we op verschillende manieren inrichten: face-2-facegesprekken, wandelcoaching, online of telefonische coaching, of een combinatie van deze vormen.
  • Tussentijds werken we met reflectieopdrachten en ervarings-oefeningen in de praktijk.

Effectieve aanpak mentale balans bij long COVID

We baseren onze aanpak op doeltreffende methoden zoals Acceptance & Commitment Therapy, lichaamsgerichte psychologie en vitaliteitscoaching. Het opbouwen van energie en belastbaarheid is bij long COVID-klachten zeer belangrijk voor het herstel. Dit vraagt vaak om het aanpassen van je leefstijl. Mensen zijn vaak geneigd om afleiding te zoeken, om zo de klachten zo min mogelijk te voelen. Daarom werken we vanuit de lichaamsgerichte psychologie om te oefenen met het luisteren naar het lichaam. Het ervaren en onderzoeken van de klachten in plaats van hier de strijd mee aan te gaan, helpt.

Wil je vrijblijvend kennismaken, bel ons dan gerust, of stuur een e-mail.

Bel 020 609 7700 Stuur een E-mail