Re-integratie

Kun je door ziekte eigen werk niet meer doen? Of zit je al een tijd in de WW? Dan kunnen wij je helpen.

Ziektewet (re-integratie 1e spoor)

Als je nog in dienst bent bij je eigen organisatie, door ziekte niet kunt werken, en het is de bedoeling dat je snel terugkomt in je eigen baan, dan hebben we verschillende mogelijkheden. Wij helpen mensen met psychologische problemen; op deze pagina’s is uitgebreid beschreven wat we voor je kunnen doen.

Re-integratie 2e spoor

Soms gaat het niet meer: terugkeer in eigen werk of bij de eigen werkgever is niet mogelijk. Maar je arbeidscontract loopt nog wel door. Wat dan? Je moet dan op zoek naar een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever. Dit wordt re-integratie 2e spoor genoemd. Dat is lang niet altijd gemakkelijk: je start immers vanuit ziekte en dat kan voelen als een extra handicap bij het zoeken. Wij kunnen je helpen bij je re-integratie. Als jij en je werkgever er voor kiezen om onze hulp in te roepen, kunnen we verschillende onderdelen aanbieden. Na een kennismakingsgesprek maken we, samen met jou, een realistisch voorstel waarin we de stappen beschrijven die voor jou nuttig en nodig zijn.

Wat kan dat allemaal zijn?

Niet alles hoeft in één plan, dit is een opsomming van de mogelijkheden. Beroepskeuzetest, Assessment Center, Rouwverwerking, Werken aan zelfvertrouwen, Loopbaancoaching, Oriëntatie op de arbeidsmarkt, (snuffel)stages en werkervaringsplaatsen, jobsearch, netwerken, sollicitatie-vaardigheden.

UWV

Ook als je in de WW of gedeeltelijke WIA zit, kun je in aanmerking komen voor re-integratie begeleiding door Dijk & Van Emmerik. Het UWV koopt trajecten in en kan ons inschakelen. Als je langer dan een jaar werkloos bent, kun je in sommige situaties in aanmerking komen voor een IRO (Individuele re-integratie overeenkomst). In dat geval mag je zelf een bureau uitkiezen. Wij raden je aan dat je ons kiest! Wij kunnen je helpen bij de concrete invulling van je ideeën en bij de begeleiding naar je perfecte nieuwe job.

Ook schakelt het UWV ons in bij mensen met een gedeeltelijke WIA; wij kunnen in aanmerking komen als je vanwege psychische klachten in de WIA bent gekomen.

Meer weten over re-integratie begeleiding?

Neem dan contact op met Arne Martens (020-6097700 ) of stuur een mail (martens@dijkenvanemmerik.nl). Je kunt ook meer lezen op onze outplacementpagina.