9.2 / 10 | 67 waarderingen
020 609 7700

Soorten assessments

Bij Dijk & Van Emmerik bieden wij assessments met drie verschillende invalshoeken aan.

 • Competentieassessment

  Je wilt voor een bepaalde functie een aantal kandidaten onderzoeken op competentie en talent.

  Kosten assessment:

  € 1.565,-

  Direct aanvragen

 • Assessment center

  Je wilt op een brede en diepe manier talenten onderzoeken voor uitdagende functies en ontwikkeltrajecten.

  Kosten assessment:

  € 1.885,-

  Direct aanvragen

 • Executive assessment

  Je wilt een gedegen en uitgebreid advies bij het benoemen van een kandidaat voor een topfunctie.

  Kosten assessment:

  € 2.425,-

  Direct aanvragen
  Over Executive assessment

Competentieassessment

Het competentieassessment is zeer geschikt wanneer je een aantal kandidaten wilt onderzoeken op competentie of talent voor een bepaalde functie. Tijdens dit assessment kijken we naar één of twee specifieke competenties die van belang zijn voor de functie.

Assessment center

Het assessment center is breder dan het competentieassessment. We gaan tijdens het assessment center dieper in op de talenten van de kandidaten. Dit soort assessment is geschikt wanneer je op zoek bent naar kandidaten voor uitdagende functies en ontwikkeltrajecten. We kijken naar zes of acht verschillende competenties en krijgen daardoor een breder beeld van de kandidaat. Hierdoor kunnen we meer zeggen over de geschiktheid van de kandidaat voor een functie of ontwikkeltraject.

Executive assessment

Een executive assessment is zeer geschikt wanneer je op zoek bent naar een bestuurder of topmanager. Dit assessment is specifiek gericht op directie- en bestuursfuncties. Het executive assessment is uitgebreider dan een regulier assessment en bij de voorbereiding komt veel meer kijken. Ook stellen we bij een executive assessment hogere eisen aan de kwaliteit en inhoud van de rollenspelen.

Assessments op maat

De bovenstaande invalshoeken zijn een globale verdeling van onze assessments. Uiteraard maken wij alle assessments op maat en spitsen we ze volledig toe op het doel van het assessment.

Assessments voor verschillende doelgroepen

Naast assessments voor werknemers in vaste dienst, bieden wij ook assessments aan voor zzp’ers. Daarnaast nemen wij assessment af bij medewerkers die dreigen uit te vallen of die re-integreren.

Assessment voor zzp’ers

Omdat veel werkgevers tegenwoordig met zzp’ers werken, hebben we bij Dijk & Van Emmerik een speciaal assessment voor zzp'ers ontwikkeld. Dit assessment heeft een andere focus dan een assessment voor werknemers met een vast dienstverband. Zo onderzoeken we andere competenties, zoals ethisch handelen en het vermogen tot cross-selling. Daarnaast kijken we of de zzp’er bij je bedrijf past, of deze verantwoordelijkheidsgevoel heeft en betrouwbaar is.

Direct aanvragen

Belastbaarheid & re-integratie

Naast het assessment voor zpp’ers hebben wij ook een Re-integratie Assessment Center (RAC). Het RAC is geschikt in situaties waarin een medewerker dreigt uit te vallen of moet re-integreren. Er wordt gekeken naar de draagkracht, kwaliteiten, capaciteiten en drijfveren van deze medewerker. We onderzoeken wat de oorzaak is van de problemen en geven naar aanleiding daarvan gericht advies, zodat er een goed plan gemaakt kan worden voor preventie of re-integratie.

Direct aanvragen

Voor meer informatie over onze assessments kun je op de veelgestelde vragen-pagina kijken of contact met ons opnemen via 020 609 7700 of via het contactformulier.