Psychologisch onderzoek

Waarom?

Psychologisch onderzoek kan voor veel verschillende doelstellingen worden ingezet, zoals het bepalen van de belastbaarheid of bij vragen over werk- en denkniveau, cognitief functioneren, loopbaan- of beroepskeuze. Het verschil met een Assessment Center is dat er geen gebruik gemaakt wordt van praktijkopdrachten zoals rollenspellen. Er wordt minder ingezoomd op gedrag van de kandidaat, maar des te meer op diens persoonlijkheid.

Hoe?

Aan de hand van psychologische vragenlijsten, tests en een (of meer) interview (s) wordt het profiel van de kandidaat in kaart gebracht. Het precieze programma wordt samengesteld aan de hand van de vraagstelling.

Wie?

Werknemers bij wie vragen zijn ontstaan over belastbaarheid, werk- en denkniveau, cognitief functioneren of loopbaaninteresses.

Duur?

Het onderzoek duurt in de regel een halve dag en een kandidaat kan altijd op korte termijn bij ons terecht voor een testdag. Na een week wordt het rapport met de kandidaat besproken en pas na goedkeuring voorgelegd aan de opdrachtgever.

Kosten?

De kosten van een psychologisch onderzoek vindt u hier.

Info?

Irene Platteel denkt graag mee over de mogelijkheden en het nu van een psychologisch onderzoek. Voor meer informatie is zij bereikbaar op 020-6097700 of per email.